ГМБ (Гідроксиметилбутират)
Амінокислота гідроксиметилбутират утворюється і організмі в результаті розщеплення лейцину, звичайного харчового білка. Гідроксиметилбутират міститься в деяких харчових продуктах, таких як зубатка, люцерна, а також це природний компонент материнського молока; проте його мало в звичайному раціоні харчування. Гідроксиметилбутират був уперше виявлений в 1950-х роках і вивчався протягом декількох десятиліть, але в якості спортивної біо-добавки почав набирати популярності лише в 1995 році.
Було доведено, що гідроксиметилбутират сповільнює розпад м'язових білків, а також сприяє набору м’язової маси. Це означає, що йому притаманна властивість відновлювати та формувати м’язові тканини. На початкових етапах вивчення гідроксиметилбутирату було встановлено, що ця амінокислота також знижує рівень холестерину та сприяє зміцненню імунної системи.
Frequently Bought Together
